THİNK-2
THİNK-1

'Cumhuriyet'i biz böyle kazandık' pankartlı fotoğrafın resmini çizdi

SANAT 26.05.2021 - 17:32, Güncelleme: 17.09.2022 - 09:55 4186+ kez okundu.
 

'Cumhuriyet'i biz böyle kazandık' pankartlı fotoğrafın resmini çizdi

Adanalı Ressam Fatma Akyüz Güher,“Kurtuluş Savaşı'nın sembollerinden biri olan "Cumhuriyet'i biz böyle kazandık" pankartlı fotoğrafın resmederken aynı duyguları yaşadım”dedi.

Adanalı Ressam Fatma Akyüz Güher, Kurtuluş Savaşı'nın sembollerinden biri olan "Cumhuriyet'i biz böyle kazandık" pankartlı fotoğrafın resmederken heyecanlandığını belirterek,”Ben de aynı duyguları yaşadım” dedi. Güher, o fotoğrafın 1933 yılında Uşak'ta çekildiğini kaydederek, ”Cumhuriyet'i işte böyle kazandık" pankartlı fotoğrafta şapkalısı, yemenilisi, kravatlısı, sakallısı, saçı kapalısı, saçı görüneni, şalvarlısı, takım elbiseli kadın ve erkekler var. Çünkü biz Cumhuriyet'i, resimde de görüldüğü gibi, böyle kazandık. 120x 200 cm. ebadında olan bu resmi  çizerken çok duygulandım, sanki o günleri ben de yaşamışım gibi htim” diye konuştu. Kendisinin dedesinin de Çanakkale Savaşı gazisi olduğunu söyleyen Güher,  Cumhuriyet’in kadına sağladığı en önemli hak, kadın ve erkek eşitliğini öngören düzenlemeler olduğunu ifade ederek, “Cumhuriyet kadınları olarak bu ülkede daha fazla sorumluluk almalıyız. Türkiye Cumhuriyeti kadını temel değerdir. Ailenin toparlayıcısı ve toplum dinamiğinin yapıtaşı olan biz kadınları, kadın ve erkeğin bir bütün olduğunu bu resimde göstermek istedim” şeklinde konuştu.
Adanalı Ressam Fatma Akyüz Güher,“Kurtuluş Savaşı'nın sembollerinden biri olan "Cumhuriyet'i biz böyle kazandık" pankartlı fotoğrafın resmederken aynı duyguları yaşadım”dedi.

Adanalı Ressam Fatma Akyüz Güher, Kurtuluş Savaşı'nın sembollerinden biri olan "Cumhuriyet'i biz böyle kazandık" pankartlı fotoğrafın resmederken heyecanlandığını belirterek,”Ben de aynı duyguları yaşadım” dedi.

Güher, o fotoğrafın 1933 yılında Uşak'ta çekildiğini kaydederek, ”Cumhuriyet'i işte böyle kazandık" pankartlı fotoğrafta şapkalısı, yemenilisi, kravatlısı, sakallısı, saçı kapalısı, saçı görüneni, şalvarlısı, takım elbiseli kadın ve erkekler var. Çünkü biz Cumhuriyet'i, resimde de görüldüğü gibi, böyle kazandık. 120x 200 cm. ebadında olan bu resmi  çizerken çok duygulandım, sanki o günleri ben de yaşamışım gibi htim” diye konuştu.

Kendisinin dedesinin de Çanakkale Savaşı gazisi olduğunu söyleyen Güher,  Cumhuriyet’in kadına sağladığı en önemli hak, kadın ve erkek eşitliğini öngören düzenlemeler olduğunu ifade ederek, “Cumhuriyet kadınları olarak bu ülkede daha fazla sorumluluk almalıyız. Türkiye Cumhuriyeti kadını temel değerdir. Ailenin toparlayıcısı ve toplum dinamiğinin yapıtaşı olan biz kadınları, kadın ve erkeğin bir bütün olduğunu bu resimde göstermek istedim” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artihabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.