Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavisi Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde!

Güçlü hekim kadrosu ve üst düzey teknoloji ile donatılmış Özel Adana Ortadoğu Hastanesi göz kapağı düşüklüğü cerrahisinde önemli başarılara imza atmaktadır.

GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ

Göz kapağı sarkmasına bağlı görme alanının daralması sorunlarının giderilmesi göz kapağı estetiği ile mümkün olduğunu belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. A. Muttalip Taşkın, “Hem kadın hem erkeklerin başvurabildiği bu yönteme, erkekler fonksiyonel nedenlerle başvururken, kadın hastalar genellikle hem fonksiyonel hem de estetik kaygılarla başvuruyorlar. Göz kapağı estetiği veya diğer bir deyişle blefaroplasti, son senelerdeki en popüler estetik operasyonlar arasında yer alır. İlerleyen yaşa bağlı olarak, üst ve alt göz kapaklarında sarkmalar oluşabilir. Veya genetik sebepler, enfeksiyonlar veya kazaların ardından meydana gelen travmalar da göz kapağı düşüklüğüne neden olabilir. Göz kapağı estetiği üst veya alt göz kapaklarında meydana gelen sarkma, düşme, torbalanma, çizgilenme gibi durumların cerrahi olarak düzeltilmesidir” diye konuştu.

GÖZ KAPAĞI DÜŞÜKLÜĞÜ CERRAHİSİ

Göz kapağı operasyonlarının öncesinde kişinin durumu değerlendirilir, ölçümler ve çizimler gerçekleştirilir. Kesi için lazer teknolojilerinden faydalanıldığını sözlerine ekleyen Op. Dr. A. Muttalip Taşkın konuşmalarını şöyle sürdürdü, “Göz kapaklarının sağlığı hem fonksiyonel olarak hem de estetik gerekçeler bakımından büyük önem taşır. Göz kapakları, göz küresinin sağlığını sürdürmesi ve dış faktörlerden korunması açısından önemlidir. Bu yüzden göz kapağında cerrahi müdahaleyi gerekli kılan hastalıkların tedavisinde kapağın fonksiyonunun bozulmaması, estetik olarak uygun sonuç doğurması gibi kriterler gözetilerek tedavi planlanır. Bu sorunlar arasında en yaygın olanı da göz kapağı düşüklüğüdür.

Göz kapaklarının düşüklüğü görme fonksiyonunu sınırlandırır ve estetik problemlere yol açarak kişinin yaşam kalitesini düşürür. Göz kapağı düşüklüğünün birincil tedavisi cerrahi müdahaledir ve bu operasyon lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Ameliyat için doğru zamanlama ise yetişkin ve çocuklarda farklılık arz eder. Doğuştan gelen özellikle de tek taraflı pitozisin göz bebeğinin önünü örttüğü vakalarda göz tembelliğine sebep olduğu için erken yaşta ameliyat edilmesi gerekir. Fakat göz tembelliği 9-10 yaş seviyesinden sonra tedavi edilemeyen bir hastalık olduğu için yetişkin bireylerde zamanlama açısından bir kısıtlama söz konusu değildir.”